Zonnepanelen

Met zonnepanelen kan je zelf energie opwekken en in (een deel) van je stroombehoefte voorzien. Met zonnepanelen kun je op korte termijn geld besparen. Nu installeren betekent direct voordeel op je jaarlijkse energierekening.

Je kunt zonnepanelen zelf installeren of laten installeren. Zelf installeren vergt wel de nodige kennis en voorbereiding. Laat je ze installeren? Dan is er een ruime keus in aanbieders en mogelijkheden. Je kunt ze bijvoorbeeld huren van je energieleverancier of zelf kopen en laten leggen.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Wil je zelf zonnepanelen? Bekijk dan eerst de Zonnekaart van Deventer om te zien of je dak geschikt is. Is je dak geschikt, dan kun je gelijk zien hoeveel panelen je kwijt kunt en wat de geschatte kWh-opbrengst per jaar is. Je ziet de geschatte kosten als je de zonnepanelen zelf installeert of laat installeren. Ook krijg je je terugverdientijd te zien.

Zonnepanelen leveren meer energie op als ze op een koel dak staan of liggen. Dat kun je bereiken door het aanleggen van een groen dak. Een groen dak biedt meer voordelen. Niet alleen verbetert de isolatiewaarde van je woning, ook biedt het een mooier aanzien, vormt het een buffer bij regenafvoer en zorgt het voor een langere levensduur van dakbedekking. De zonnekaart laat zien of je dak geschikt is als groen dak.

Mijn dak is niet geschikt voor zonnepanelen. Wat nu?

Is je dak niet geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen? Of kost het teveel? Dan kun je er ook voor kiezen om mee te doen met een bestaand project of samen met je buurt een project opzetten. Herbij kan je hulp krijgen. Vraag Deventer Energie naar de mogelijkheden of kijk op de website van Milieu Centraal.