Nieuws

ISDE energiesubsidie vanaf 2023 toegankelijker voor meer mensen

De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) wordt vanaf 2023 voor meer mensen bereikbaar.

Meld je aan voor Klussendienst Zandweerd

Klussendienst Zandweerd is weer van start! Vrijwilligers klaren duurzame klusjes in huis en tuin voor álle bewoners van Zandweerd. Goed voor het milieu en zo geregeld, ook voor huurders.

Verdere aanleg warmtenet Zandweerd vertraagd

Warmtebedrijf Ennatuurlijk heeft laten weten voorlopig niet in te kunnen schrijven voor het vervolg van de ontwikkeling van het Slim Warmtenet Zandweerd. De inschrijving van het warmtebedrijf is nodig om door te kunnen met de volgende fase: het aansluiten van bestaande woningen en gebouwen in de wijk op het warmtenet, zowel huur- als koopwoningen.

Deventer Helpt Isoleren: 1 grote gratis isolatiemaatregel

Steeds meer mensen hebben moeite met het betalen van rekeningen. Gemeenten krijgen geld van het Rijk om mensen in nood te steunen. Met dat geld start de gemeente het project Deventer Helpt Isoleren. Mensen met een laag inkomen en een koopwoning komen in aanmerking voor 1 grote isolatiemaatregel, helemaal gratis. Bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, vloerisolatie of (deels) dubbel glas.

Laatste kans voor huurders: € 50,- cadeau voor energiebesparing

Ben je huurder – particulier of van een van de woningcorporaties – dan kun je gratis voor € 50,- aan energie besparende materialen bestellen. Dat kan nog tot 1-2-2023. Ben er dus vlug bij, want energie besparen = minder betalen.

Week van de asbestvrije schuur groot succes in Zandweerd

Zaterdag 17 september was het zo ver. In de regen gingen bewoners in Zandweerd aan de slag met het veilig verwijderen van asbestdaken van hun schuurtjes kleiner dan 35 m2. Het was de eerste gezamenlijke asbestactie die de Ulebelt namens de gemeente in Deventer organiseerde. Met een resultaat om trots op te zijn.

Burendag Zandweerd op zaterdag 24 september

Burendag Zandweerd is al jarenlang een succes. Zaterdag 24 september wordt het weer een leuke dag. Tussen 10.00 en 17.00 uur zijn er heel veel activiteiten en vind je op verschillende plekken in de wijk buurtgenoten, professionals en medewerkers van de gemeente en De Halte.

Oudere berichten

Overzicht van oudere nieuwsberichten
Titel van het nieuwsbericht Publicatiedatum
65 asbestvrije daken er bij in Zandweerd 08 september 2022 om 12:00
Klussendienst Zandweerd 1 oktober van start 22 juni 2022 om 10:37
14 mei: wijkdag op de Zandweerd 06 mei 2022 om 10:24