Subsidies particulieren

Heeft u een koopwoning in de gemeente Deventer? Dan zijn er verschillende subsidies waarmee u uw woning kunt verduurzamen. Check het overzicht hieronder.
  • De Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds is een landelijke lening om energiebesparende investeringen in of aan uw eigen huis te kunnen financieren.
  • Door een financiële bijdrage van de provincie Overijssel is de Energiebespaarlening tegen een laag rentetarief beschikbaar voor woningeigenaren en VvE’s in Overijssel.
  • De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) geeft je een tegemoetkoming bij de aankoop van zonneboilers en warmtepompen en het uitvoeren van isolatiemaatregelen. Voor 1 isolatiemaatregel kun je 15% subsidie krijgen bij 1 isolatiemaatregel. Bij 2 maatregelen (bv 1 x isolatie + warmtepomp of 2 x isolatie) krijg je 30% subsidie. Binnen de ISDE is er nu ook subsidie voor een aansluiting op een warmtenet.
  • Met het initiatief ThuisBaas maakt Urgenda een plan een plan om uw huis van A tot Z energieneutraal te maken, voert het uit en geeft een nul-op-de-meter (NOM) garantie.