Subsidies voor bedrijven

Heeft u een onderneming in Deventer, en wilt u verduurzamen? Bekijk dan onderstaande subsidiemogelijkheden.
  • Energiefonds Overijssel levert een financiële bijdrage aan bedrijven en projecten die energie besparen of energie opwekken uit hernieuwbare bronnen.
  • Bedrijven kunnen bij de Provincie Overijssel in aanmerking komen voor subsidie voor al uitgevoerde energiemaatregelen en een energieonderzoek.
  • De MKB Energy CheckUp biedt een gratis online scan, benchmarkgegevens, advies en informatie over energiebesparingsmaatregelen voor het midden- en kleinbedrijf, horeca, dienstverlening, food, non-food en retail.
  • De regeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE) van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is voor bedrijven die hernieuwbare energie (gaan) produceren en is onderverdeeld in de categorieën Biomassa, Geothermie, Water, Wind en Zon.
  • De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) geeft je een tegemoetkoming bij de aankoop van zonneboilers en warmtepompen en het uitvoeren van isolatiemaatregelen. Voor 1 isolatiemaatregel kun je 15% subsidie krijgen bij 1 isolatiemaatregel. Bij 2 maatregelen (bv 1 x isolatie + warmtepomp of 2 x isolatie) krijg je 30% subsidie. Binnen de ISDE is er nu ook subsidie voor een aansluiting op een warmtenet.

Wettelijke plicht om energie te besparen

Bedrijven en instellingen met een energiegebruik hoger dan 50.000 kWh per jaar of 25.000 m3 gas per jaar hebben een wettelijke plicht voor energiebesparing met een terugverdientijd korter dan 5 jaar. Meer over deze wettelijke plicht lees je op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.