Klussendienst Zandweerd 1 oktober van start

In april won het idee voor de Klussendienst Zandweerd ‘Van de wijk, voor de wijk’ de tweede prijs bij de Deventer Innovatieprijs 2022. Vanaf 1 oktober gaan de klussers aan de slag in de Zandweerd. Heb je een klus of zelf gouden handen? De klussendienst is er voor jou.

Woon je in de Zandweerd en heb je een klus in huis of in de tuin? Wil je minder gas verstoken of vraag je je af hoe zo’n tochtstrip ook al weer werkt? Heg snoeien, zolder opruimen, lamp ophangen, kieren dichten? Iemand nodig voor het praktische werk? De klussendienst is er voor jou! Voor een fijn tuintje, een comfortabel huis, een gezellig praatje, én… een duurzame toekomst. Goed bezig! 

Duurzaamheidsteam

Wij zijn het Duurzaamheidsteam. Wij wonen in de Zandweerd en wij gaan voor minder: minder gas verstoken, minder geld uitgeven, maar ook: meer groen, meer verbinding in de wijk, meer kopjes koffie met een zandkoekje. Wil je ook aan de slag in je eigen huis, de straat of de wijk? Wij helpen jou en je buren op weg met tips, weetjes en leuke acties.

Op dit moment zijn we met een klein team bezig om de duurzame klussendienst Zandweerd praktisch handen en voeten te geven. We doen dit samen met buurthuiskamer en werkplaats Bij de Halte, KonnecteD en de gemeente Deventer. We zijn nog op zoek naar aardige, handige en creatieve klussers en begeleiders en naar een enthousiaste voorman voor dit klussenteam. En we zijn ook op zoek naar de klussen natuurlijk. We maken graag kennis! Want alleen samen klaren we de klussen in de wijk

Aan de slag met jouw klus

Vanaf 1 oktober gaan we met (vrijwillige) klussers de Zandweerd in om jouw klus te klaren. Wijkgenoten helpen elkaar met de eenvoudige klussen in en om het huis. Geen gedoe: meld je klus aan, kom in contact met een vrijwillige klusser uit de wijk, maak een afspraak, de klusser komt langs en helpt je met de klus, drinkt nog even een kopje koffie, jullie kletsen nog even gezellig na en klaar!

Lamp opgehangen, hegje geknipt, zolder opgeruimd, deur weer strak in de lak, kieren gedicht. En vooral met die duurzame klussen zoals het plaatsen van tochtstrips en radiatorfolie, helpen we elkaar goed op weg: geen koude voeten meer, energierekening omlaag, het milieu minder belast. Zo geregeld!

Gratis, maar niet helemaal voor niks

Een klus wordt gratis uitgevoerd. We streven ernaar om de kosten te dekken vanuit subsidies, sponsoring en Social Return on Investment. Maar jij als wijkbewoner betaalt niks en je klus wordt geklaard. Hoe mooi is dat?

We vragen je wel of je per klus een tegenprestatie wilt leveren voor en in de wijk. Wat dat precies is? Misschien zelf een keer mee klussen, boodschappen doen voor iemand in de buurt, wandelen met iemand in een zorgsituatie, afval opruimen of flyers rondbrengen met het Duurzaamheidsteam. Maar je mag ook zelf iets aandragen. We zijn benieuwd naar wat jullie voor moois inbrengen! En wil je toch geld doneren aan de goede zaak? Een vrijwillige bijdrage in de kosten is natuurlijk altijd welkom.

Klussen en klussers gezocht

Meld je nu aan voor jouw gratis klus. En wil jij je misschien ook vrijwillig inzetten? Kom erbij! Want de klussendienst is van ons allemaal! Vul het online formulier in en wij nemen dan met jou contact op om jouw wensen te bespreken. Je kunt ook bellen met 06 - 28 41 28 40 of kom op maandag- of woensdagochtend langs bij het infopunt van het Duurzaamheidsteam Zandweerd bij de Cees Wilkeshuisschool (zij-ingang: Pieter de Hooghstraat 2). Graag tot ziens.