Klussendienst Zandweerd ‘Van de wijk, voor de wijk’ tweede bij Deventer Innovatieprijs 2022

Dinsdag 26 april vond de spannende en feestelijke finale van de Deventer Innovatieprijs 2022 plaats. Acht finalisten mochten hun plan presenteren in de Gasfabriek in Deventer. Klussendienst Zandweerd ‘Van de wijk, voor de wijk’ won met de 2e plek een bedrag van € 15.000. De klussendienst is van, voor en door inwoners van Zandweerd en wil samen de wijk verduurzamen en verbeteren.

De eerste prijs (€ 25.000) ging naar het Volkshuis met een permacultuur tuin, opgebouwd en onderhouden door medewerkers met een verstandelijke beperking en hun begeleiders. Dit plan was volgens de jury het meest innovatief, met de grootste sociale en duurzame impact op de Deventer samenleving. De derde plek (goed voor € 10.000) is gegaan naar Strobox. Zij bouwen aan een opleidingstraject ecologische en bio-based op MBO niveau.

Deskundige jury

De jury bestaat uit vijf deskundige mensen die een innovatieve rol in Deventer vervullen. Namelijk Matthijs Nijboer, voorzitter van het Cambio Innovatiefonds, Lisette Bosch, Circulus, Marc van ’t Oost, Ondernemershuis Deventer, Lieke Landré, Sync OK Café en Marco Kok, MKB Deventer. Samen stonden zij voor een moeilijke keuze om uit de acht innovatieve plannen een winnaar te kiezen.

Training

De Deventer Innovatieprijsvraag is bedoeld om startende ondernemers te inspireren hun innovatieve ideeën concreet te maken en uit te voeren. De prijs wordt georganiseerd door Circulus, gemeente en Cambio Innovatiefonds. Zij werden ondersteund door MKB Deventer, Go Ahead Eagles en het Ondernemershuis. Het Ondernemershuis hielp de deelnemers met het omzetten van hun ideeën naar een goed bedrijfsplan, dat zij in de finale presenteerden.